Δουλεύω ως αποθηκάριος σε μια μεγάλη εταιρεία logistics. Δεν είναι ρομαντική δουλειά, αλλά έχει τον δικό της ρυθμό. Σηκώνεις κιβώτια, φορτώνεις φορτηγά, τρέχεις να προλάβεις προθεσμίες. Το βράδυ γυρνάς σπίτι με πονεμένη πλάτη και άδειο μυαλό. Τις περισσότερες μέρες δεν θέλω ούτε να βγω έξω. Απλώς κάθομαι στον καναπέ, ανοίγω την τηλεόραση και χαζεύω. Όμως πριν από δύο εβδομάδες, όλα άλλαξαν.
Ήταν Παρασκευή. Η εβδομάδα ήταν σκέτη κόλαση: κάποιος έκανε λάθος στις παραγγελίες, είχαμε διπλάσια φορτία και το αφεντικό έβγαζε φίλους από τα ρουθούνια του. Όταν τελείωσα, ένιωθα σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Αντί να οδηγήσω κατευθείαν σπίτι, σταμάτησα σε ένα ψιλικατζίδικο πήρα μια μπύρα και μερικά σνακ. Σκέφτηκα: ας κάνω κάτι διαφορετικό για αλλαγή. Όχι τίποτα τρελό, αλλά κάτι που να μου φτιάξει τη διάθεση.
Κάπου εκεί θυμήθηκα έναν φίλο από τη δουλειά, τον Τάσο. Όλο μου έλεγε ότι παίζει στο ίντερνετ και ότι έχει κερδίσει καλά χρήματα. Εγώ δεν το είχα πάρει ποτέ στα σοβαρά. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα τυχερά παιχνίδια, γιατί έχω δει ανθρώπους να χάνουν τον μισθό τους σε ένα βράδυ. Αλλά εκείνη τη στιγμή, με τη μπύρα στο χέρι και τη μουσική από το ραδιόφωνο στο βάθος, σκέφτηκα «γιατί όχι;». Άνοιξα το κινητό μου και έριξα μια ματιά σε μερικά καζίνο. Όλα έδειχναν περίπλοκα. Δεν ήθελα να κατεβάσω καμία εφαρμογή, ούτε να μπω σε διαδικασίες με χίλια βήματα. Τελικά, έπεσα πάνω στο Vavada. Φαινόταν απλό και μοντέρνο. Έκανα το vavada registration, αλλά ομολογώ ότι ήμουν λίγο επιφυλακτικός. Θα έβαζα άραγε τα στοιχεία μου κάπου που δεν έπρεπε; Όλα κύλησαν ομαλά. Σε λίγα λεπτά είχα λογαριασμό.
vavada registration – ναι, λοιπόν. Αυτό ήταν. Μια φόρμα, επιβεβαίωση μέσω email και τέλος. Δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο. Αυτό με χαλάρωσε. Δεν χρειάστηκε να βγάλω φωτογραφία διαβατηρίου ούτε να περιμένω ώρες. Ήταν τόσο εύκολο που νόμιζα ότι κάτι πήγαινε στραβά. Αλλά δεν πήγαινε. Η όλη διαδικασία ήταν ξεκάθαρη, κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα όταν είσαι κουρασμένος και δεν θες πονοκεφάλους.
Έβαλα μέσα μόνο 20 ευρώ. Το θεώρησα σαν το κόστος της ψυχαγωγίας, σαν να παραγγέλνω πίτσα. Ήθελα να δω πώς είναι να παίζεις σε ζωντανό χρόνο, με φρουτάκια και μπόνους. Για να πω την αλήθεια, δεν ήλπιζα σε τίποτα. Ένα δύο γύροι, βαρέθηκα και κλείνω. Όμως ο αλγόριθμος είχε άλλα σχέδια. Στον τρίτο γύρο, ένας συνδυασμός μου έδωσε 15 ευρώ. Μετά άλλος 8. Πριν το καταλάβω, ο λογαριασμός μου ήταν στα 53 ευρώ. Δεν ήταν τρελό ποσό, αλλά για μένα ήταν σαν μικρή δικαίωση. Είχα βαρεθεί όλη την εβδομάδα, και ιδού μια απρόσμενη χαρά.
Το βράδυ συνεχίστηκε έτσι. Δεν το έπαθα, δεν έβαλα περισσότερα χρήματα. Απλώς έπαιζα με το κέρδος μου. Κάθε φορά που έφτανα στα 60, σταματούσα και σκεφτόμουν: «βγάλε τα λεφτά σου». Στο τέλος, μετά από περίπου μία ώρα, είχα πάνω από 80 ευρώ. Ένιωσα μια έξαψη που δεν περίμενα. Όχι επειδή ήταν πολλά λεφτά, αλλά γιατί ήταν ένα μικρό «βλέπεις;» στην καθημερινότητά μου. Ο Τάσος δεν έλεγε βλακείες. Μου έστειλε μήνυμα: «Το είδες;» Του είπα ότι το vavada registration ήταν ό,τι πιο απλό έχω δει στην καριέρα μου με διαδικτυακά καζίνο. Γέλασε και μου είπε ότι τώρα άρχισε το πραγματικό παιχνίδι.
Δεν έβαλα τα λεφτά πίσω. Αυτό ήταν το πρώτο μου μάθημα. Ήξερα ότι ήταν τυχερή στιγμή, όχι κάποια στρατηγική. Αμέσως έκανα ανάληψη. Περίμενα ότι θα καθυστερήσει μέρες, αλλά τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό μου μέσα σε λίγες ώρες. Φαίνεται ότι η όλη ροή του Vavada δουλεύει ρολόι. Χρησιμοποίησα τα χρήματα για να πάρω ένα ζευγάρι καινούρια αθλητικά παπούτσια που έβλεπα καιρό. Κάθε φορά που τα φοράω, θυμάμαι εκείνο το βράδυ. Όχι γιατί ήταν κάτι υπερβολικό, αλλά γιατί ήταν μία ένεση αδρεναλίνης που χρειαζόμουν.
Έκτοτε, δεν έγινα μανιακός με τα καζίνο. Καμία σχέση. Αλλά περιστασιακά, όταν έχω διάθεση και ξέρω ότι δεν